#4 Public space

This is part of the research for MTA New York City Council, for the construction of the new line that follows 2nd Ave. The two main particularities I observed in this metro line is that

  1. It’s a very deep station
  2. It goes under the biggest concentration of hospitals in the city

The main feature for this project was to make this new subway station “entertaining + comforting”. The stations were designed to be mind soothing and spatially pleasing.

The proposal focused on a “Connectivity” approach. The subway stations would be connected to the overground by matching the outdoor light temperature to the indoor light, by using natural materials with sound absorbing properties and with immersive mind puzzle installations on current cultural events of the City.

Fig.1 conceptual drawing on the early stage of the project

Fig. 2 axonometric view of the proposal

 



Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *