Cristina Noguer.

El meu treball se centra en la transformació a través de la materia per impulsar futurs més vivibles. A Research és l’apartat on pots veure el contingut en procés, experiments, interessos que vaig acumulant en format arxiu. Applied Research és un apartat de projectes acabats vinculats a galeries, empreses o institucions.
Tots els projectes dels últims anys vinculats a l’empresa o institucions els faig amb Holon, una cooperativa de disseny transicional i els projectes culturals amb L’afluent.
Les eines que he anat desenvolupant s’han anat masteritzant gràcies a persones critiques amb qui he col·laborat, i des d’on s’han generat mecanismes per provocar el canvi.
A Barcelona hi vaig arribar per liderar el departament d’innovació de Puig, una empresa dedicada a la perfumeria i la moda, on la investigació es trobava en el punt d’unió entre la ciència, la innovació i la crítica per a la recerca de noves narratives formals, estètiques i conceptuals. Al mateix temps també vaig impulsar Proyecto Algo , un espai sobre disseny crític, experimentació i joc, ho vaig fer amb Pol Alert, Jordi Canudas, Rafel Oliva, Cristian Montecinos, entre d’altres. A la ciutat també he acompanyat al BDC a apropar-se a la sostenibilitat i al benestar a través de consultories, xerrades, presentacions i col·loquis.
Per la part acadèmica estic vinculada a les universitats BAU i a Elisava, fent recerca i experimentant col·lectivament. Durant l’estiu comissario amb Pedro Pineda uns tallers de disseny crític i experimentació a TMDC.

Més enllà de Barcelona és d’on trec l’amor per la matèria i, per la llum com a engrenatge, gràcies a treballar amb Siddhartha Das, en un dels projectes que més impacte ha creat a la meva carrera l’exposició permanent del Jal Mahal , un projecte que feia valdre l’artesania local i facilitava la ciutadania a habitar el palau.
A l’Índia hi vaig arribar des de Xile, on donava classes de disseny a la Universitat de Talca, durant molts anys em vaig dedicar a mapejar les artesanies del país, coneixent, aprenent i entenen el territori a partir de les veus que anava escoltant d’artistes i artesanes de les diferents regions.
A Nova York, vaig treballar a VAMOS Architects, un estudi amb projectes socialment compromesos que em va portar a conèixer a Jonsara Ruth qui en aquell moment liderava el programa de MFA Interior DesignParsons the New School for Design, un màster íntim i sensible d’experimentació material per crear espais saludables i compromesos amb el medi ambient.

cristinanoguer@gmail.com
645965144